mandag 3. januar 2011

Extreme make-over 2011.

stue2

stue

Idag har jeg endelig fått sydd litt igjen! Symaskina har stått en stund og samlet støv nå, stakkars. Sydde en periode veldig mye, og så fikk jeg liksom litt nok. Jeg er alldeles ikke en flink syerske, så det tar litt krefter når jeg setter igang, men jeg synes det er utrolig moro likevel! Jeg drømmer om å kunne sy sånn som jeg ser så mange andre damer på bloggene rundt omkring gjør. Søte klær til barna, fine kjoler til seg selv, puter, sekkestoler, tøyslanger og morsomme vesner. Jeg har vel egentlig slått meg litt til ro med at jeg aldri kan bli så flink, jeg eier jo ikke tålmodighet til sånt. Jeg tråkker pedalen ned og kjører igang, og om det blir litt skakt, så blås på det. Jeg vet ikke helt om det er denslags innstilling som kvalifiserer til god syteknikk, men sjarmerende blir det jo, på sin måte.

Idag har jeg sydd et lappeteppe til stua, eller hvertfall begynt på ett. Det var denne tålmodigheten da. Uansett er det begynnelsen på noe jeg har tenkt på en stund. Jeg har nemlig lyst til å fikse opp stua skikkelig det året her, helst så fort som mulig. Stua vår er koselig nok den, det er ikke det, men den er liksom ikke helt gjennomført. Jeg liker at ting er gjennomførte. Det trenger ikke alltid matche sånn veldig, eller være etter boka riktig, men jeg liker at det har blitt lagt litt tanke i interiøret. Planlagt tilfeldig, om du vil. Jeg synes det blir mer hjemmekoselig og spesielt da.

Såå idag har jeg laget enda en liten collage. Jeg har fått litt dilla på det om dagen. Synes det er en glimrende ting å gjøre når man planlegger, da ser man så mye lettere hva som blir fint. Jeg har lyst til at stua skal bli litt røffere enn det den er nå. Det innebærer litt fargeforandringer, og jeg lurer på om ikke tallerkenhylla jeg nettopp malte skal få en make-over igjen om ikke lenge. Jeez, jeg lurer på om jeg noen gang kommer til å sette rompa i sofaen, se meg rundt og tenke: NÅ er jeg ferdig. NÅ er huset sånn jeg vil ha det. Jeg tror ikke det.

Anyhew, litt av planen går som følger:
- Teppe, kuskinn, sofa og tekstiler fra IKEA.
- Moominbrett og kopper.
- Puter fra evig tilbakevendende Plonka.
- Kasse med hjul. (Ikke helt den det er bilde av her, men de jeg har fra før. Hvis noen vet hvor man får tak i lilla eller orange hjul, gi meg et pip!)
- Tekstiler fra Tamo.
- Lampe fra Lampemagasinet.
- Tapet fra Precious.
- Klokke fra Helenas rom.
- Skjærefjøl fra Designtorget.
- Print fra Blackoutwell på Etsy.
- Og ikke minst sekkestol fra flinke Fisherman´s Daughter. Hun har også en utrolig fin blogg. Har siklet på disse sekkestolene leeeenge, og må nok bestille en etterhvert, hvis hun fremdeles er åpen for det.


Our livingroom is up for a make-over in 2011. Today I started making a quilt, and have also put together a collage on how I want it to look like. :)

10 kommentarer:

 1. Ah! Så mange kule farger! Og flotte ting.
  Og det at man ikke klarer helt å bli ferdig med forandringene i hjemmet, det tror jeg har med at vi hele tiden endrer oss. Hodet står ikke stille. Inspirasjonen kommer hele tiden. Nye ideer, ny inspirasjon. Og det er bra, tror jeg.

  For det finnes nok av de stuene rundtomkring som har stått stille interiørmessig i laaange tider.
  Nei, tror det er en bra ting jeg. Være litt interiørrastløs.

  Som vennene miine sier; det er alltid noe nytt hos deg, du flytter på tingene dine hele tiden.

  Hehe, det er vel bare slik det er. Jeg elsker å forandre, ommøblere, pusse opp og slikt. Huset mitt forandrer seg i takk med mitt hode. Sånn er det bare.

  SvarSlett
 2. Næ æ! Så stas! Dette synes jeg var stas! tusen takk og jada, det er bare til å bestille:))

  Klem Veronika

  SvarSlett
 3. det du har skrevet om symaskinen kunne jeg ha skrevet, jepp der er vi like!
  ..aldeles ikke ulike når det kommer til det å slå seg til ro med en løsning og en fargekombinasjon heller. Som RomantiskRetro er inne på; er jo bare en last vi må lære å like å utnytte (til blogging fks;-))
  Elsker collagen din - grafisk med innslag av retro - herlig!
  Klem fra Tone

  SvarSlett
 4. Så herlig innlegg. Liker det jeg der. Tror det kommer til å bli knallfint. Så tror jeg vi er gangke like når det kommer til sying. Om jeg skal sy barneklær, liker jeg om de blir fedig i en fei. Gruer meg alltid til å sy og klippe lomme og pynt. Liker ikke dilldallarbeid. Har lenge tenkt på et lappeteppe, men kommer aldri i gang. All ære til deg som har begynt. Og det ser ut til å bli helt i min gate :)

  SvarSlett
 5. Fin collage, syntes det er så fint med dem, alt blir mer oversiktlig! Gleder meg til å følge med på utviklingnen. Ja enig med deg på det derre sygreiene altså, skulle ønske jeg kunne mer. Sykurs hadde vært tingen!

  SvarSlett
 6. Jeg digger collagene dine, alltid inspirerende å se!

  Jeg tenkte bare jeg skulle høre med deg angående bloggutforming. Ser du har kategorier oppe under overskriften, er det vanskelig å få laget? Tenkte jeg skulle fikse litt på bloggen min, er så fint og oversiktelig:)

  SvarSlett
 7. Tusen takk for raskt og supert svar i går! Jeg skal se om jeg rekker litt knoting med siden min i kveld, ska si fra når jeg endelig blir ferdig. Aner meg at det er et langtidsprosjekt jeg tar fatt på:) Jeg pønsker og pønsker på plakaten fra deg forresten, den må jo tross alt få et helt perfekt sted! Og da ble det plutselig litt vanskelig.... Lurer på om den kan få plass inni lekekjøkkenet, mellom komfyr og mikro. Må skru på mikrodelen så jeg får testet:) Ha en strålende kveld!

  SvarSlett
 8. Hei:)
  Jeg hekler gjerne rangler til deg, hvis jeg får plakat i retur! For jeg bare DIGGER de plakatene:) Så hvis du mente alvor kan du kontakte meg på mail ferratemexico@hotmail.com
  Utrolig mange fine ting du hadde bilde av i colagen! Flere av dem takk;) Hvor en gyngestolen fra?
  Klem Sissel

  SvarSlett
 9. Ooooohhhh, så mycket fint, älskar retro kuddarna, och blandningen av stilar!!!!! fin fint..

  kram josse

  SvarSlett
 10. Gøy med collager :-) Stoppa litt opp her da jeg kjente igjen tapeten du har funnet fra Precious. Soverommet hjemme hos bestemor er kledt i akkurat dette mønsteret - kult at den har blitt "in" igjen ;-)

  SvarSlett