mandag 24. januar 2011

Gammelt VS nytt!

nytt

nytt2

nytt3

Jeg elsker å mikse gammelt og nytt. Kontrasten mellom gamle, rufsete minner, og nytt, rent design. Jeg elsker redesign, og tanken på at gamle ting kan få nytt liv. Jeg elsker morsomme detaljer og overraskende løsninger. Jeg liker å gjemme små beskjeder og lekne idéer i interiøret slik at man må gå på oppdagelsesferd for å finne dem. Jeg var nettopp på slik oppdagelsesferd, i min mormors gamle hus. Jeg rasket med meg store trådsneller, gamle tallerkner, lampeskjermer og metallbokser. Alt jeg kunne tenke meg kunne bli noe nytt og rart og lekent. Så heldig jeg var som også fant fire gamle spillebrett. Spillebrikkene hadde for lengst landet et sted ingen vet om, ned bak sofaputer, og inn i støvsugeren for eksempel. Men hva gjør vel det når spillebrettet istedet kan bli en klokke?

Dukka i den fine, brune dukkesenga fra Smallstuff har fått "ny" kjole, og hviler seg under det nydelige strikkede lappeteppet barna har fått fra sin farmor. Den fine røde bussen i tre, og den søte, gule sekken har fått plass på en gammel kommode i teak. Pastillesken fra så langt tilbake at jeg ikke vet når, har fått plass over arbeidsplassen og sprer om seg med gode minner. To pastiller ligger tilbake, gjemt på et loft, og vekker spørsmål om hvem og hvorfor. En søt katt laget av vintagetekstiler pynter opp i tallerkenhylla som en gang i tiden har hengt på en helt annen vegg, et helt annet sted, og med et helt annet innhold.

Jeg undres på hvem som har vært med på å forme mitt interiør, mitt hjem, min stil, idag, for lenge siden...


I love to combine old and new stuff. Like an old boardgame, that´s become a clock. :) I also wonder where my things have been before I got them. What´s their story, and who owned them before I did?

16 kommentarer:

 1. TOS! Åh wow, tenk å ha spart på sånt!

  SvarSlett
 2. Du er superflink til å mikse gammelt og nytt! Jeg blir alltid så inspirert av bloggen din! Jeg SKRIKER forresten;) = jeg vil gjerne gjøre flere byttehandler med deg:) Hva kunne du tenkt deg? Jeg hekler gjerne en henger til deg, og sopper selvfølgelig. Mail meg tankene dine:)

  P.S. Takk for koselig innlegg om meg på bloggen din!!

  Klem Sissel:)

  SvarSlett
 3. Basert på beskrivelsen av hva du liker er min konklusjon klar, jeg liker DEG!! :D

  SvarSlett
 4. Klokka var dritkul! Og jeg elsker alle detaljene dine. Liker også blanding av gammelt og nytt. Det er kult og en får en litt personlig touch over det hele.

  SvarSlett
 5. Kjempestilig klokke :) Å jeg husker TOS, de var så gode :)

  Ha en fin dag i morgen
  Klem fra Janne :)

  SvarSlett
 6. Herlig farger og inspirerende detaljer,blir glad av å se dette!!

  ha en fin tirsdag!!

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 7. Åååååh, gode minner med TOS-en. Tror noen må starte en facebook-kampanje der :-)

  Elsker også mixen av gammelt og nytt. Kontrastene er så fine.

  SvarSlett
 8. Herlige bilder! Utrolig mange fine og nostalgiske detaljer - øyet blir jo aldri mett :-)) Kjempekul klokke, og de fruktpastillene husker jeg godt.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 9. Du har en herlig stilmiks hos deg, ludospillet som klokke var jo mer en genistrek;-)
  Klem Elin

  SvarSlett
 10. Falt helt for det ludospillet jeg :-) For en bra idè!

  SvarSlett
 11. Skrev dette på min blogg om samme tema :http://minnefinner.blogspot.com/2010/07/gammelt-nytt.html

  Gro

  SvarSlett
 12. Fiine ting, fiine bilder og herlig stemning! Det verste er at jeg husker de dropsene... Å, nå fikk jeg lyst til å dra på loppe-skattejakt :-)

  SvarSlett
 13. WOW, jeg likte så godt den katten at jeg måtte bestille en med det samme ;)

  Ha en riktig fin kveld frøken!

  Hilsen fra Frk.Fjong Ü

  SvarSlett
 14. den klokken var jo bare fantastisk :) flink

  SvarSlett
 15. Kjempe fin blogg og utrolig fine ting! :))

  SvarSlett