onsdag 9. juni 2010

Verdens beste kake er melkefri!

Idag er det sommerfest i barnehagen til eldstemann, og i den anledning stod jeg inn i de sene nattetimer og bakte igår. O`boykake stod på menyen, og den er bare SÅ god! Ikke nok med det, men den er melkefri også, ettersom eldstemann har melkeintoleranse. Ingenting er bedre enn noe som smaker himmelsk, og som i tillegg er skånsomt mot små mager. :)

Oppskriften har jeg funnet på Utenmelk, men jeg har gjort noen modifikasjoner på egen hånd. 

Bunn
4 toppede ss Oboy
  • 4 dl sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts natron
  • 1/4 ts salt
  • 7 dl hvetemel
  • 1 kartong melkefri fløte (2,5 dl)
  • (For eksempel Oatly iMat)
  • 1,5 dl rismelk

Stekes på 170 grader. Stikk en trepinne i kaken når den begynner å se ferdig ut, Fester ikke kaken seg, er den ferdig. Jeg liker at den er bittelitt fuktig inni.

Glasur
  • 100 gr mykt margarin uten melk
  • (For eksempel blå Soft)
  • 300 gr melis
  • 2 toppede ss Oboy
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 3 ss kaffe

Er dere som meg og liker MYE glasur, lønner det seg nok å lage litt ekstra med en gang. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar