søndag 29. april 2012

Søndagsvafler.

vaffel

Her i huset har vi grove vafler til lunsj hver søndag. Det har blitt en "tradisjon" jeg virkelig verdsetter. Jeg er sjefen for vaflene, og gutta har ansvaret for å spise dem, og ikke minst skryte litt etterpå. (Jeg spiser dem jeg også altså, men det blir litt teit å skryte av min egen matlaging. SÅ flink er jeg ikke.) Det å spise søndagsvafler er en fin måte å samle familien på, det har liksom blitt vår greie, og vi koser oss alle sammen der vi sitter rundt bordet, småprater og gafler i oss. Det er slikt vi ikke har tid til ellers i uka, så da blir det ekstra satt pris på. Jeg drømmer om at jeg skal fortsette med det helt til gutta blir fjortiser og sover lenge. Da skal jeg stå opp, nyte stillheten i huset, ta en dusj, blande sammen røra, lese avisen og steke dem. Så skal gutten våkne til vaffellukt, og komme tuslende med bustete hår, pysj og trøtte øyne. Det gleder jeg meg til. Nå står vi jo som regel opp før fuglene fiser alle mann, så da er det jo langt på dag når røra møter vaffeljernet.


Siden eldstemann ikke tåler melk, lager vi vaflene med havre eller rismelk. Det funker kjempefint! Jeg har også funnet en vaffeloppskrift HER som også er uten egg. Det er veldig praktisk, for det er det jo ikke alltid vi har i hus. Vi bruker grovt mel i vaflene, og bittelitt vaniljesukker og kardemomme. De blir så gode så! :) Har dere noen slike spesielle "tradisjoner" i deres familier? Jeg vil gjerne høre!

4 kommentarer:

 1. For en koselig tradisjon:)

  Vi har ikke noen faste (eller - egentlig er jo alt vi gjør "fast" da;) bortsett fra at det er lov å spise syltetøy eller sjokkopålegg på frokostskiva på søndagen.
  A synes i alle fall det er en fin tradisjon!

  Håper dere har det godt,
  varm klem til deg:)

  SvarSlett
 2. Jeg må bare le, for vi har hatt grove vafler til søndagslunch i dag. Og forrige uke, og uka før der igjen....
  Våre inneholder både melk og egg, men ingen sukker! :)

  SvarSlett
 3. Hær er det også som regel vaffler i helgene :) Grove er best :) men vi har det ikke fast til lunsj, kan like gjerne bli kveldsmaten :) Koser oss masse da :)

  SvarSlett
 4. vi har tradisjon for pannekaker;) på lørdagsmorgen:)))da steker jeg små søte pannekaker, til enda søtere jenter--les mine 2 fine døtre:-))))jeg synes det er så koselig, og har som deg en drøm, om at det må fortsette lenge...:)))

  SvarSlett